foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
ПОДЕЛА ПОРУЧЕНИХ И ПЛАЋЕНИХ УЏБЕНИКА У ПРЕТПЛАТИ БИЋЕ ОРГАНИЗОВАНА У ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ ОШ "ОСЛОБОДИОЦИ БЕОГРАДА" У НЕДЕЉУ 01.09.2019. ОД 10.00 ДО 12.00 ЧАСОВА – МЛАЂИ РАЗРЕДИ (I-IV) ОД 12.30 ДО 14.30 ЧАСОВА – СТАРИЈИ И РАЗРЕДИ (V-VIII)

ОШ "Ослободиоци Београда"

Preuzmite "Vodič za osnovce" - vodič za izbor zanimanja

 

Projekat profesionalna orijentacija na prelazu u srednju školu

    Ove školske godine započeta je realizacija projekta Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu. Učenici, nastavnici, članovi Saveta roditelja i Školskog odbora upoznati su sa Planom implementacije programa PO za školsku 2012/13. koji će biti usvojen kao Aneks Godišnjeg plana rada škole. Svi akteri su upoznati sa petofaznim modelom profesionalne orijentacije - kroz pet koraka do donošenja odluke: samospoznaja, informisanje o zanimanjima, mogućnosti školovanja, realni susreti, odluka o izboru zanimanja.
Školski Tim za profesionalnu orijentaciju čine Snežana Milin, odeljenski strešina sedmog razreda, profesor srpskog jezika i književnosti, Jelena Šipka, pedagog i Sonja Mandić, psiholog – koordinator Tima.
Cilj programa je osposobiti učenike, nakon pređenih koraka i stečenog iskustva (realizovanih radionica), za donošenje promišljene, realne i pravilne odluke o izboru srednje škole.
Programom je predviđeno 19 radionica za učenike 7. i 25 radionica za učenike 8. razreda.
Radionice će se realizovati na časovima odeljenskog starešine, integrisano u okviru predmeta: srpski jezik, likovno, tehničko i informatičko obrazovaenje, kao i u okviru izbornih predmeta informatika i računarstvo i građansko vaspitanje.
Pored članova Tima za PO, radionice će realizovati predmetni nastavnici i odeljenske strešine.
Programom će biti obuhvaćeni svi učenici 8. razreda i odeljenje 7/1.

RADIONICE ZA 7. RAZRED

RADIONICE ZA 8. RAZRED

Plan implementacije programa profesionalne orijentacije

Pogledajte prezentaciju učenika naše škole o Pravno poslovnoj školi koja je predstavljena u okviru zajedničke aktivnosti u osnovnoj školi Starina Novak 31.01.2013.

pogledajte prezentaciju ovde

2019 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved