foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Погледајте списак уџбеника за све разреде за школску 2020/2021. годину у секцији ИНФО - уџбеници

ОШ "Ослободиоци Београда"

     U  okviru  profesionlane orijentacije organizovana je poseta  Šestoj beogradskoj gimnaziji.  Smeštena u lepom delu Zvezdare, preko puta Zvezdara teatra i Građevinsko-tehničke škole, pored malog parka, nalazi se ovo zdanje gimnazije izgrađeno još 1933. godine . U  vreme izgrađivanja Srbije i Beograda ta Muška gimnazija  je bila jedna od najlepših građevina. Veliki broj  poznatih ličnosti je završio ovu školu: Patrijarh Pavle, Ivan Bekjarev, Danka Novović, Svetlana Bojković, Dragan Bjelogrlić,Dejan Cukić... Dejan Cukić je sa djacima i tvorac himne škole čiji refren glasi :“ Mi volimo Šestu, Šesta voli nas...“  
Upoznavanje sa školom su organizovali članovi Učeničkog parlamenta. Oni su i vodili jednočasovni  program koji je bio organizovan kao kratko upoznavanje sa istorijom škole , organizacijom nastave, a sve je bilo prikazano u velikoj i lepoj svečanoj sali. Tu smo saznali o postojanju prirodnog i društvenog smera, predmetima koji se gube/dobijaju , o sekcijama i vannastavnim aktivnostima (hor, dramska, literarna sekcija, školske novine, IT sekcija, UNESCO klub, likovna i ekološka sekcija..). Škola je poznata i po priredbama , učešću na Zvezdarijadi, organizaciji „jezičkog koktela“-mogućnost  besplatnog učenja stranih jezika  čiji su predavači sa Filološkog fakulteta.  Fakultativni su i časovi kineskog jezika. Pored ekskurzija organizuju se i jednodnevni izleti . Da bismo stekli utisak o prostoru škole u sali je bio prikazan i film o skoli koji su snimili ucenici , a koji je dao zanimljivu perspektivu i djacki dozivljaj terena. Potom su nas pojedini ucenici-vodici sproveli kroz školu i pokazali neke kabinete. Kabinet biologije je jedan od najopremljenijih, a nov namestaj i okrecene ucionice kao i prisustvo tehničkih uredjaja ostavljaju pozitivan utisak opremljene škole.  Prazni i ne bas oplemenjeni hodnici više podsećaju na visokoškolske ustanove, a dvorište iako je betonsko i ogradjeno školom ima lep pogled na Zvezdaru.
Stiče se utisak iz komentara učenika da je škola zahtevna, doduše kao i svaka gimnazija, ali da se dobrom organizacijom sve može postići. Nastavno osoblje ima razumevanja za učenike koji se bave i drugim aktivnostima, pre svega profesionalno,  i izlaze u susret učenicima što se tiče odsustvovanja, pravdanja časova i sl. Dobra stvar u vezi sa školom je i što u okolini ima veliki izbor i pekara i prodavnica slatkiša, sendvičara, tako da djaci sigurno nikad neće biti gladni- komentarišu djaci domaćini i završavaju priču o svojoj školi u veselom tonu. Učenici koji su bili u poseti su bili zadovoljni organizacijom i obilaskom koji je proširio spektar škola koje dolaze u obzir za upis.

2020 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved