foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Погледајте детаљне информације о сигурању ученика. Линк се налази у главном менију

ОШ "Ослободиоци Београда"

Predlozi za čitanje: Knjige koje oduzimaju dah


Knjige ostavljaju na nas jak utisak. Mada, retko koja ima tu moć da nas rasplače. Emotivna priča je nešto što nas uvek razneži i nagne na razmišljanja. Hajde da zajedno krenemo u avanturu koja je puna dirljivih priča.
Ukoliko ste nežna i romantična duša, željna emotivnih priča, posegnite za ovim štivom.
Slede  knjige o kojima se priča, priče koje se proživljavaju lično, a stranice koje osete po koju kap naših suza.“Kradljivica knjiga”, delo je australijskog pisca Markusa Zusaka koje govori o životu mlade devojke iz Nemačke, za vreme holokausta. Iako je malo potresno to prilagođavanje na činjenicu da je svuda smrt, verovatno je to bila autoru ključna stvar kako bi emociju preneo na čitaoce. Osećanja se prepliću od prijateljstva, nemaštine, gubitka, do humanosti.

Ovo je trn u oku čak i za one koji nikada nisu zaplakali čitajući književno delo. Naša topla preporuka.

Dirljiva ispovet koju vredi pročitati

Ukoliko tragate za veoma emotivnom knjigom koja će otopiti vaše srce, onda je to sigurno

“Godina magičnog razmišljanja”, autorke Džoane Didion.

“Godina magičnog razmišljanja” je intimna ispovest američke književnice o tome kako je prolazila i šta je preživljavala nakon iznenadne smrti svog supruga. Suočena sa velikim gubitkom, počela je pisati dnevnik. Beležila je sve svoje uspone i padove i suočavanje sa neminovnim krajem. Kada se jedan život gasi, kako drugi nastavlja da živi?

Iskrena priča o boli koja je uvek ista kad jedan od dvoje nestane

“Jako glasno i neverovatno blizu” je originalna ispovest Džonatana Safrana. Priča je o dečaku, koji dve godine nakon što mu je otac poginuo, pronalazi ključ u plavoj vazi. Pronalaženjem tog ključa on kreće u misiju, kroz koju ga vodi znatiželja, pronicljiv um i bujna mašta.

U šta će se pretvoriti haotičan život jednog dečaka?

Poznate su kao “Firefly Lane” devojke, kao jedna neodvojiva jedinica. U vreme sedamdesetih, zapaženo je odrastanje i životna priča dveju devojaka. Naizgled tako suprotne, a u stvari dva tela, jedna duša. Kejt, koja je osuđena da živi porodičan život i Tali, zatočena u svetu glamura i misterije. Ipak, ono što njih spaja jeste jako prijateljstvo i neuništiva veza.

2021 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved