foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Kolektiv OŠ "Oslobodioci Beograda" želi vam SREĆNE PRAZNIKE!

ОШ "Ослободиоци Београда"

25. 03. 2015. godine učenici 8. razreda naše škole prisustvovali su Sajmu obrazovanja u OŠ „Filip Višnjić“.
Zahvaljujući ljubaznosti naših domaćina prisustvovali smo predstavljanju sledećih škola:
Sedma beogradska gimnazija, Tehnoart - škola za mašinstvo i umetničke zanate

, Tehnička škola Drvoart
Građevinska škola, Elektrotehnička škola „Rade Končar“, Srednja PTT škola, Geodetska škola, Tehnička škola za dizajn kože, Grafička škola, Škola za dizajn tekstila, Turistička škola, Zubotehnička škola, Fizioterapeutska škola, Poljoprivredna škola, Škola za negu lepote, Vazduhoplovna akademija.

Svaka škola je bila izdvojena u posebnoj učionici u kojoj je mogla da se predstavi zainteresovanim učenicima.
Predstavnici škola informisali su učenike o specifičnostima svojih škola, obrazovnim profilima i predmetima, zahtevima tržišta rada i mogućnostima za dalje školovanje.
Velika prednost ovog vida predstavljanja je što su na jednom mestu učenici mogli da se upoznaju sa velikim brojem škola, naročito srednjih stručnih škola.
O spremnosti polaznika ovih škola za budući poziv uverili smo se na osnovu izloženih proizvoda učeničkih aktivnosti: kožne galanterije, odevnih predmeta od različitih materijala, oslikane svile, maketa, prehrambenih proizvoda i cvetnih aranžmana.
Budući srednjoškolci su imali mogućnost da se uvere u veštine budućih frizera, šminkera i fizioterapeuta. Saznali smo više o stenama, mineralima, kako da sprečimo zagađenje životne sredine i promenimo odnos prema prirodi. Učenici i nastavnici Zubotehničke škole upoznali su prisutne sa nastavnom bazom - Stomatološkom poliklinikom gde će budući polaznici imati priliku da određene faze u izradi ili kompletan zubno protetetski rad urade smostalno uz nadzor mentora. Posebno interesovanje izazvala je Vazduhoplovna akademija sa svojim civilnim i vojnim programom čiji učenici po završetku školovanja stiču licence za rad u Srbiji i većini zemalja EU ili postaju profesionalci Vojske Srbije.
Imajući u vidu da je informisanost jedan od najvažnijih kriterijuma za izbor srednje škole, smatramo da je ovaj vid upoznavanja sa srednjim školama veoma koristan za buduće srednjoškolce.
Sajam je protekao u skladu sa motom jedne od predstavljenih škola: Izbor je veliki – odluka je na vama!
Realni susreti u okviru Programa profesionalne orijentacije

U okviru realnih susreta učenicima naše škole predstavile su se sledeće škole:
Tehnička škola Drvoart
Srednja škola za informacione tehnologije
Srednja medicinska škola Milutin Milanković
Putem prezentacije i razgovora sa učenicima i nastavnicima osmaci su se upoznali sa specifičnostima i prednostima ovih škola, a to su pre svega osposobljavanje za posao nakon završene srednje škole, dobri uslovi i zastupljenost savremenih tehnologija i praktične nastave, kao i sa mogućnošću dobijanja stipendija za nosioce diplome Vuk Karadžić (Škola za informacione tehnologije ).

2022 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved