foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
У овим ванредним околностима наша школа ће обављати наставу на више начина. За старије ученике од 5. до 8. разреда креран је посебан портал (www.oslobodioci.com/enastava) преко кога ће ученици моћи да сазнају више информација.

ОШ "Ослободиоци Београда"

Nastavnice istorije Olga Šimšić i srpskog jezika Jadranka Mitić održale su čas u odeljenju 6-1 sa temom Marko Kraljević istorijski i epski junak. Učenici su uz pomoć istraživačkih zadataka koje su dobili pokušali da naprave paralelu između toga ko je bio Marko u istoriji, a ko u epskim pesmama. Na tabli podeljenoj na dva dela oni su upisivali tačne istorijske podatke vezane za Marka i njegove književne osobine. Zaključili su da je epski Marko nadživeo istorijskog. Uz pomoć nastavnika uspeli su da odgovore na pitanja: Zašto narod stvara iluziju uzvišenog vladara? i U čemu je značaj predanja za vaspitanje pokolenja? Pred kraj časa učenici su opisivali današnjeg junaka.
Nastavnice i učenici složili su se oko činjenice da su ovakvi časovi korelacije zanimljiviji, da više razvijaju kreativno mišljenje i da dopuštaju i onim učenicima koji inače nisu na časovima mnogo aktivni da dođu do izražaja.

2020 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved