foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
ПОДЕЛА ПОРУЧЕНИХ И ПЛАЋЕНИХ УЏБЕНИКА У ПРЕТПЛАТИ БИЋЕ ОРГАНИЗОВАНА У ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ ОШ "ОСЛОБОДИОЦИ БЕОГРАДА" У НЕДЕЉУ 01.09.2019. ОД 10.00 ДО 12.00 ЧАСОВА – МЛАЂИ РАЗРЕДИ (I-IV) ОД 12.30 ДО 14.30 ЧАСОВА – СТАРИЈИ И РАЗРЕДИ (V-VIII)

ОШ "Ослободиоци Београда"

Nastavnice istorije Olga Šimšić i srpskog jezika Jadranka Mitić održale su čas u odeljenju 6-1 sa temom Marko Kraljević istorijski i epski junak. Učenici su uz pomoć istraživačkih zadataka koje su dobili pokušali da naprave paralelu između toga ko je bio Marko u istoriji, a ko u epskim pesmama. Na tabli podeljenoj na dva dela oni su upisivali tačne istorijske podatke vezane za Marka i njegove književne osobine. Zaključili su da je epski Marko nadživeo istorijskog. Uz pomoć nastavnika uspeli su da odgovore na pitanja: Zašto narod stvara iluziju uzvišenog vladara? i U čemu je značaj predanja za vaspitanje pokolenja? Pred kraj časa učenici su opisivali današnjeg junaka.
Nastavnice i učenici složili su se oko činjenice da su ovakvi časovi korelacije zanimljiviji, da više razvijaju kreativno mišljenje i da dopuštaju i onim učenicima koji inače nisu na časovima mnogo aktivni da dođu do izražaja.

2019 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved