foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
НОВИ КОРОНА ВИРУС - КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ? Често перите руке сапуном и водом (у трајању најмање 20 секунди) или користите средство за дезинфекцију на бази 70% алкохола. Видео прилоге о превенцији погледајте у галерији

ОШ "Ослободиоци Београда"

Nastavnice istorije Olga Šimšić i srpskog jezika Jadranka Mitić održale su čas u odeljenju 6-1 sa temom Marko Kraljević istorijski i epski junak. Učenici su uz pomoć istraživačkih zadataka koje su dobili pokušali da naprave paralelu između toga ko je bio Marko u istoriji, a ko u epskim pesmama. Na tabli podeljenoj na dva dela oni su upisivali tačne istorijske podatke vezane za Marka i njegove književne osobine. Zaključili su da je epski Marko nadživeo istorijskog. Uz pomoć nastavnika uspeli su da odgovore na pitanja: Zašto narod stvara iluziju uzvišenog vladara? i U čemu je značaj predanja za vaspitanje pokolenja? Pred kraj časa učenici su opisivali današnjeg junaka.
Nastavnice i učenici složili su se oko činjenice da su ovakvi časovi korelacije zanimljiviji, da više razvijaju kreativno mišljenje i da dopuštaju i onim učenicima koji inače nisu na časovima mnogo aktivni da dođu do izražaja.

2020 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved