foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Погледајте детаљне информације о сигурању ученика. Линк се налази у главном менију

ОШ "Ослободиоци Београда"

Edukativna izložba i radionica „Čitamo i pišemo sa Anom Frank” otvorena je u Biblioteci „Milutin Bojić“na Hadžipopovcu. Reč je o konceptu koji je razvijen u Kući Ane Frank u Amsterdamu 2010. godine i do sada je sa velikim uspehom korišćen u bibliotekama širom Holandije.

„Čitamo i pišemo sa Anom Frank” je radionica u kojoj izložba služi kao polazna tačka, specijalno je dizajnirana za mlade i pruža pregled života porodice Frank. Pored toga, akcenat je stavljen na Anin talenat za pisanje. Kroz postavku se otkriva Aninu ljubav prema pisanju i predstavlja neke od njenih tekstova. Cilj je da mladi nauče više oistoriji Holokausta, ali i da se podstaknu da čitaju knjige, te da se sami više izražavaju kroz pisanje - kao što je toradila Ana Frank i u najtežim danima.

Izložba je tokom 2015. godine sa velikim uspehom predstavljena u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu, u Biblioteci grada Beograda, te u školama i bibliotekama širom Srbije.

Projekat „Dani sećanja” organizuje međunarodna mrežna organizacija Terraforming (Švedska-Holandija-Srbija) u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Kućom Ane Frank iz Amsterdama, uz podršku delegacije RepublikeSrbije u Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust . Učenici mlađih i viših razreda su posetili izložbu i učestvovali u radionicama.

2021 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved