foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Погледајте детаљне информације о сигурању ученика. Линк се налази у главном менију

ОШ "Ослободиоци Београда"

Ove godine škola „Oslobodioci Beograda“ je proslavila 56 godina rada i postojanja priredbom koja je održana u UK „Braća Stamenković“ . U prigodnom govoru direktor škole Branka Bečanović je pozdravila prisutne goste istaknuvši da proslavu posvećujemo svim oslobodiocima Beograda koji su u dugoj istoriji dali živote za odbranu grada i zemlje. Učenici škole su svojim muzičkim , vokalno instrumentalnim  , plesnim i dramskim tačkama poslali poruke mira, ljubavi  i prijateljstva.  Ove poruke su sažeto iskazali naratori  Mali Princ  i lisica. U  njihovom dijalogu su prisutna iskustva i mudrosti  drugih velikih pisaca a koja podsećaju na značaj ljubavi i umetnosti u čovekovom životu. Navodimo samo neke:

- Mladost je srećno doba u kome čovek počinje upoznavati sebe, verovati u sebe i razvijati veštine. A igra je najplemenitija od svih veština, jedina kod koje se služimo isključivo svojim rođenim telom.

- Trenuci čiste radosti vrede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohteva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.

- Knjiga je velika strast i velika muka naših mladih godina. Ona nudi pogled u svet i daje odgovore na sve tajne koje on u sebi skriva, ali nekada nam život učini nepodnošljivo teškim i pretvori se u najteže breme, koje nije za nejaka dečija pleća.

- Kao što pustinju krasi bunar koji se u njoj negde skriva tako je potrebno strpljenje i upornost da bi se spoznala neprocenjiva vrednost knjige. Ono što čini njenu lepotu nevidljivo je golim okom, jer suština se ne da očima sagledati.

- Govor je izvor svih nesporazuma. Ipak, ako nekoga voliš, reci mu to, jer srce može biti slomljeno rečima koje se i ne izgovore.

- A život bez ljubavi i nije život već golo postojanje, trajanje bez smisla. Ljubav boji život najdivnijim bojama i budi sva naša čula, kao što se u proleće i priroda budi i svaki put se iznova rađa i buja.
Discover something new.

2021 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved