ИЗЛОЖБА - ПОГЛЕД У ПРОШЛОСТ

У СРЕДУ 14. 11. 2018. У 17.30 У ХОЛУ ОШ "ОСЛОБОДИОЦИ БЕОГРАДА" ОДРЖАЋЕ СЕ ИЗЛОЖБА СТАРИХ ПРЕДМЕТА И ПРЕДСТАВЉАЊЕ ИЗУМРЛИХ ЗАНАТА ПОД НАЗИВОМ "ПОГЛЕД У ПРОШЛОСТ" ОБАВЕШТАВАМО СВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ДА ДОЂУ И ВИДЕ ШТА СУ СВЕ УЧЕНИЦИ ПРИПРЕМИЛИ!!!

Hackathon - Hack Our World!
Hackathon - Hack Our World!

Grupa učenika 6. i 8. razreda u pratnji nastavnika informatike i fizike, posetila je u nedelju 28.10. programere koji su se takmičili u oblasti programiranja IoT uredjaja 27.-28. Oktobra, pod nazivom "Hackathon - Hack Our World!".  Ljubazni domaćini iz korporacije NCR obezbedili su našim učenicima demonstraciju najsavremenijih tehnologija i razgovor sa učesnicima takmičenja. Učenici su napustili objekat Impact Hub-a puni utisaka i prigodnih poklona koje su im uručili domaćini. Fo [ ... ]

Sajam knjiga 2018

Od 21. do 28. oktobra na Beogradskom sajmu je održan 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga pod sloganom „Radost čitanja“. Počasni gost 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, sa sloganom „Radost čitanja“ je Kraljevina Maroko. Naši učenici su tradicionalno posetili Sajam i obnovili svoje kućne biblioteke novim naslovima.

Other Articles

POSETA BOTANIČKOJ BAŠTI

Davne 1889. godine na tadašnjoj periferiji Beograda otvorena je Botanička bašta „Jevremovac“, nazvana po imenu Jevrema Obrenovića, brata kneza Miloša. Ovo veliko bogatstvo našeg glavnog grada bilo je nastavak dela Josifa Pančića koji je odredio prvobitnu lokaciju bašte, pored Dunava, ali su joj poplave naudile, pa je ona krajem 19. veka dobila svoje današnje mesto u srcu Beograda.

JAPANSKI VRT

Zahvaljujući prijateljima iz Japana, u Botaničkoj bašti postoji i Japanski vrt, dekorisan biljem iz Zemlje izlazećeg sunca. U sredini je jezerce, a ono što je interesantno jeste da su projektanti uspeli da izvuku vodu sa oko 90 metara dubine, kako bi omaleno jezero bilo prirodno.

Učenici petih i šestih razreda su iskoristili oktobarsko lepo vreme i sa odeljenjskim starešinama i nastavnicom biologije posetili ovaj izuzetan objekat.