Обавештење - подела уџбеника

ПОДЕЛА ПОРУЧЕНИХ И ПЛАЋЕНИХ УЏБЕНИКА У ПРЕТПЛАТИ (ШКОЛСКИ СЕРВИС ГАЈИЋ ДОО) ОД III ДО VIII РАЗРЕДА БИЋЕ ОРГАНИЗОВАНА У ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ ОШ "ОСЛОБОДИОЦИ БЕОГРАДА"

У ПОНЕДЕЉАК И УТОРАК (30. 08 и 31. 08. 2021.)
У ПЕРИОДУ ОД 10.00 ДО 13.00 ЧАСОВА

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

* НАРУЧЕНИ УЏБЕНИЦИ СЕ МОГУ ДОБИТИ САМО АКО СУ У ЦЕЛОСТИ ПЛАЋЕНИ

* УЏБЕНИЦИ ЗА I И II РАЗРЕД БИЋЕ ИСПОРУЧЕНИ У НАРЕДНИХ НЕКОЛИКО ДАНА ОД СТРАНЕ УЧИТЕЉА

Директор: Бранка Бечановић

ОБАВЕШТЕЊЕ за родитеље

Поштовани родитељи,

Осетили смо потребу да појаснимо процедуру избора уџбеника због новонастале ситуације у вези с избором уџбеника за наредну школску годину. Током месеца марта 2021. наставници су посећивали презентације уџбеника различитих издавачких кућа и прегледали уџбенике који су одобрени у каталогу. Свако стручно веће одабрало је уџбеник водећи се квалитетом у шта спада: дидактичка апаратура, диференцирани задаци, начин обраде садржаја који подржава индуктивно закључивање у процесу стицања знања. Наглашавамо да је сваки наставник без икаквог притиска професионално и посвећено вођен својим компетенцијама вршио одабир уџбеника. О образложеним предлозима обавештен је Савет родитеља, а затим је Наставничко веће донело коначну одлуку. Дакле, коначну одлуку о избору уџбеника доноси Наставничко веће које чине сви наставници и стручни сарадници у школи. Својим потписима смо потврдили да стојимо иза своје одлуке која је донесена у складу са законом. Уверавамо вас да је свака наша одлука била и биће у најбољем интересу деце.

Наставничко веће ОШ „Ослободиоци Београда“

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:
- Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
- Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
- Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
- Извод из матичне књиге рођених
- Уверење о пребивалишту
- Уверење о похађању припремног предшколског програма
- Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара. Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Услуга је доступна од 22. марта 2021. године

Распоред писмених провера

Погледајте распоред писмених провера за друго полугодиште кликом на линк испод.

Распоред писмених провера

Подела уџбеника за 2020/21

ПОДЕЛА ПОРУЧЕНИХ И ПЛАЋЕНИХ УЏБЕНИКА У ПРЕТПЛАТИ
(ШКОЛСКИ СЕРВИС ГАЈИЋ ДОО)
ОРГАНИЗОВАНА ЈЕ У ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ ОШ 'ОСЛОБОДИОЦИ БЕОГРАДА' У НЕДЕЉУ 30. 08. 2020.

ОД 09.30 ДО 12.30 ЧАСОВА – I-II-III РАЗРЕД
ОД 12.30 ДО 13.30 ЧАСОВА – IV РАЗРЕД
ОД 14.00 ДО 15.30 ЧАСОВА – СТАРИЈИ РАЗРЕДИ – ОД V ДО VIII

Важне напомене:
1. ПОРУЧЕНИ УЏБЕНИЦИ СЕ МОГУ ДОБИТИ САМО АКО СУ У ЦЕЛОСТИ ПЛАЋЕНИ
2. У ФИСКУЛТУРНУ САЛУ ДОЗВОЉЕН ЈЕ УЛАЗАК ПО ПЕТ ОСОБА, УЗ ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ ЗАШТИТНИХ МАСКИ

Директор: Бранка Бечановић

Обавештење о упису у ОШ

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе. Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!