foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Погледајте детаљне информације о сигурању ученика. Линк се налази у главном менију

ОШ "Ослободиоци Београда"

Učenici naše škole ostvarili su odlične rezultate na prvenstvu opštine Palilula u atletici i to:

V i VI razredi
Arsić Zoran - 1. mesto, trka na 800m
Vlaisević Nikola - 2. mesto, trka na 300m
Nikolić Mladen - 2-3 mesto, skok u vis
Peruničić Damjan  3. mesto, bacanje kugle
ekipni plasman OŠ "Oslobodioci Beograda" - 3. mesto
VII i VIII razredi
Kostić Uroš - 2. mesto, trka na 300m
štafeta 4x100m - 3. mesto

Učenike je predvodio nastavnik Milomir Pejović

Dramska grupa naše škole "Čarolija" koju je prodvodila učiteljica Olivera Pavlović osvojila je II mesto na XIV Festivalu dramskih formi!

Grupu su činili: Anđela Teodosijević, Relja Jovović, Dana Imamović, Aleksandar Mihajlović i Milan Hadžić učenici II razreda.

Prijatelji dece Beograda i Rakovice u saradnji sa Centarom za kulturu i obrazovanje „Rakovica” organizovali su 25.04.2014 festival kratkih dramskih formi dece i mladih Beograda – Memorijal „Dragoslav Simić”.
Festival je održan u Centru za kulturu i obrazovanje „Rakovica” (Miška Kranjca 7).
U programu su nastupile 24 dramske grupe dece i mladih – pobednici opštinskih takmičenja iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu sa oko 280 učesnika.

Dramske sekcije mlađih i starijih razreda su učestvovale na Festivalu kratkih dramskih formi koji organizuju Prijatelji dece opštine Palilula.Festival se održao 12.4. 2014. u OŠ "Rade Drainac". Dramska sekcija mlađih razreda, koju predvodi Olivera Pavlović, izvela je predstavu "Dan škole" sa kojom je  osvojila PRVO mesto i ostvarila plasman na gradsko takmičenje. Dramska sekcija starijih razreda koju vodi Snežana Milin je izvela predstavu na engleskom jeziku "Christmas Carol", Charlsa Dickensa i osvojili su treće mesto. Čestitamo mladim glumcima i želimo mnogo uspeha na gradskom takmicenju!

U nedelju 06.04.2014. u našoj školi je održano ekipno prvenstvo opštine Palilula u šahu. Ekipa naše škole osvojila je 3. mesto u vrlo jakoj konkurenciji. Takođe je važno napomenuti da je naša ekipa osvojila isti broj bodova kao i drugoplasirana ekipa škole Stevan Dukić, ali po dodatnim kriterijumima naša ekipa je osvojila 3. a njihova drugo mesto. Prvo mesto osvojila je škola Jovan Popović. Naša ekipa je nastupila u sastavu: Đ. Antić, B. Filipović, V. Petrović, U. Davidov, U. Vasić, M. Pejović i U. Novaković. Kompletnu statistiku takmičenja možete pogledati na http://chess-results.com/tnr130171.aspx?lan=14

a izveštaj i fotografije pogledajte na http://netmagazin.rs/index.php/sah/carolija-igre-i-druzenja

Pogledajte rezultate takmičenja koja su do sada održana i impresivne rezultate koje su naši učenici postigli!

REZULTATI

Važno je napomenuti da iz nekih predmeta iz kojih su naši učenici osvojili druge nagrade, prve nagrade nisu ni dodeljene! Takođe ni gradska takmičenja iz mnogih predmeta još uvek nisu održana.

Dаnа 6.3.2014. održаno je Školsko tаkmičenje recitаtorа. Veliki broj učenikа, ljubiteljа poezije, kаzivаo je svoje omiljene stihove. Nаjčešće su se mogli čuti stihovi Jovаnа Jovаnovićа Zmаjа, Ljubivojа Ršumovićа i Miroslаvа Antićа. Tročlаnа komisijа u sаstаvu Sonjа Mаndić, psiholog, Oliverа Pаvlović, nаstаvnik rаzredne nаstаve i Sаnjа Milаdinović, nаstаvnik srpskog jezikа, odlučivаlа je o izboru nаjboljih. Zа Opštinsko tаkmičenje plаsirаli su se sledeći učenici: Jelisаvetа Krstić II/2 i Mаtejа Prentić VIII/2. Nаjboljimа želimo mnogo sreće nа Opštinskom tаkmičenju, koje će biti održаno u petаk 14.3.2014. u OŠ Rаde Drаinаc.

Grupa učenika šestog razreda je u pratnji  nastavnica Alme Otašević  i Snežane Milin  posetila izložbu posvećenu Dositeju Obradoviću .
Izložba "PREKRETANJA". Hale-Lajpcig, prekretnica u životu Dositeja Obradovića" Dragane Grbić a je nastala povodom 230 godina od objavljivanja Pisma Haralampiju i Života i priključenija sa ciljem da osvetli okolnosti Dositejevog studijskog boravka u Haleu i Lajpcigu.

Опширније...

U subotu 1.3.2014. učenici šestog, sedmog i osmog razreda su u pratnji predmetnih nastavnika srpskog jezika bili  na predstavi  „Siroti mi mali djaci hrčaci“ . Dramski tekst predstavlja adaptaciju satire Gordana Mihića „Siroti mali hrčci“ snimljene  prvi put 1973. godine.
U originalnom tekstu reč je o dvojici dokonih službenika čije besmislice i besposličarenje dovode do pada vlade, a u ovoj đačkoj verziji je dodat niz scena

Опширније...

U okviru projekta Profesionalne orijentacije za osmi razred učenici su posetili Nacionalnu službu za zapošljavanje. U sektoru za profesionalno orijentisanje učenici su uradili Test profesionalnih interesovanja. Tamo su imali priliku da popričaju sa psihologom i saznaju koja je prava škola za njih. Zbog velikog interesovanja osmaka planira se još puno odlazaka u razne firme, škole, ustanove itd. 

 

Slike možete pogledati OVDE.

2021 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved