foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
НОВИ КОРОНА ВИРУС - КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ? Често перите руке сапуном и водом (у трајању најмање 20 секунди) или користите средство за дезинфекцију на бази 70% алкохола. Видео прилоге о превенцији погледајте у галерији

ОШ "Ослободиоци Београда"

Edukativna izložba i radionica „Čitamo i pišemo sa Anom Frank” otvorena je u Biblioteci „Milutin Bojić“na Hadžipopovcu. Reč je o konceptu koji je razvijen u Kući Ane Frank u Amsterdamu 2010. godine i do sada je sa velikim uspehom korišćen u bibliotekama širom Holandije.

„Čitamo i pišemo sa Anom Frank” je radionica u kojoj izložba služi kao polazna tačka, specijalno je dizajnirana za mlade i pruža pregled života porodice Frank. Pored toga, akcenat je stavljen na Anin talenat za pisanje. Kroz postavku se otkriva Aninu ljubav prema pisanju i predstavlja neke od njenih tekstova. Cilj je da mladi nauče više oistoriji Holokausta, ali i da se podstaknu da čitaju knjige, te da se sami više izražavaju kroz pisanje - kao što je toradila Ana Frank i u najtežim danima.

Izložba je tokom 2015. godine sa velikim uspehom predstavljena u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu, u Biblioteci grada Beograda, te u školama i bibliotekama širom Srbije.

Projekat „Dani sećanja” organizuje međunarodna mrežna organizacija Terraforming (Švedska-Holandija-Srbija) u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Kućom Ane Frank iz Amsterdama, uz podršku delegacije RepublikeSrbije u Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust . Učenici mlađih i viših razreda su posetili izložbu i učestvovali u radionicama.

POVODOM PROSLAVE DANA ŠKOLE, U SREDU 20. APRILA 2016. ODRŽAĆE SE SVEČANA PRIREDBA U USTANOVI KULTURE PALILULA SA POČETKOM U 17.00 sati.

POZIVAMO UČENIKE, RODITELjE, SARADNIKE I SVE PRIJATELjE ŠKOLE DA SVOJIM PRISUSTVOM UVELIČAJU NAŠU PRIREDBU I PROSLAVU.

KOLEKTIV OŠ "OSLOBODIOCI BEOGRADA"

U okviru akcije "Bezbedno detinjstvo" uprava kriminalističke policije je održala seriju predavanju u martu, u vezi sa specifičnim krivičnim delima sa osvrtom na vršnjačko i elektronsko nasilje. Predavanjima su prisustvovali učenici od 5.do 8. razreda. Zanimljive i aktuelne teme su izazvale i diskusije prilikom kojih su učenici mogli da postavljaju razna pitanja, najčešće vezana za vršnjačko nasilje. Predavanjima su prisustvovali i čuvar škole i školski policajac, koji su i posle predavanja bili učenicima na raspologanju u vezi sa davanjem odgovora.

Članovi bibliotečke sekcije i nastavnica ruskog jezika Alma Otašević organizovali su zabavni kviz koji se odnosio na poznavanje frazeologizama u srpskom jeziku. Učestvovali su svi učenici šestog razreda. Zbog velike zainteresovanosti održano je i finale u kome je pobedio Igor Mirković , učenik 6-2.Kao nagradu za prvo mesto učenik je dobio "Mali srpski frazeološki rečnik", Đ. Otaševića, a drugoplasirani Slaviša Petrović je dobio "Rečnik turcizama " Đ.Otaševića. Proverite i svoje poznavanje jezika i frazeologizama u sledećim primerima:

do­te­ra­ti ca­ra do du­va­ra a. do­ve­sti ne­ko­ga u bez­iz­la­zan po­lo­žaj. b. za­vr­ši­ti, pri­ve­sti kra­ju ne­ki po­sao.
po­vi­ja­ti se ka­ko ve­tar du­va po­stu­pa­ti, upra­vlja­ti se, me­nja­ti svo­je sta­vo­ve pre­ma okol­no­sti­ma, pri­li­ka­ma, bi­ti pre­vr­tljiv, slu­ži­ti sva­koj vla­sti.
ima­ti du­ga­čak je­zik bi­ti br­bljiv, ra­do ogo­va­ra­ti dru­ge, pre­vi­še go­vo­ri­ti.
ima­ti obraz kao đon bi­ti be­sti­dan, ne sti­de­ti se svo­jih lo­ših po­stu­pa­ka, ne li­bi­ti se ni­če­ga, bi­ti ne­ka­rak­te­ran.
pra­vi­ti se En­glez pra­vi­ti se ne­u­pu­ćen, neo­ba­ve­šten, ne­vešt; pra­vi­ti se ne­za­in­te­re­so­van, rav­no­du­šan, ne re­a­go­va­ti, osta­ti hlad­no­kr­van.

U subotu 26. marta 2016. godine, od 12.00 do 14.00, u OŠ ''Oslobodioci Beograda'' biće organizovano zanimljivo druženje sa budućim prvacima
''Veselim igrarijama i malim maštarijama'' – plesom, crtanjem, recitovanje, glumom ... učenici-domaćini i njihovi nastavnici će predstaviti raznovrsne aktivnosti škole.
Za roditelje budućih prvaka organizovana je tribina ''Želim da znam o školi'' – razgovor sa psihologom i direktorkom škole.

Organizacija Dana otvorenih vrata za predmetnu nastavu u drugom polugodištu školske 2015/16. godine

U skladu sa promenom organizacije rada škole u drugom polugodištu, promenjena je i organizacija Dana otvorenih vrata za predmetnu nastavu.

Za starije razrede – od V do VIII razreda, Dan otvorenih vrata biće organizovan četvrtkom, dva puta mesečno, u vremenu od 16.30 do 17.30 časova. U tom terminu biće prisutni svi predmetni nastavnici.

Četvrtak:
17. i 31. mart
14. april
12. i 26. maj

Kod mlađih razreda (I-IV) nema promene u organizaciji Dana otvorenih vrata

 

Gradska opština Palilula organizuje akciju pod nazivom „Borba protiv droge na Paliluli“, koja je namenjena đacima viših razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola. Akcija je počela 25. februara tribinom o narkomaniji, posle koje je bila  prikazana predstava „Ljubav u doba kokaina“, u Ustanovi kulture Palilula u 17.30 časova. Članovi bibliotečke sekcije kao i veliki broj učenika osmog razreda u pratnji Alme Otašević i školskog psihologa Sonje Mandić , prisustvovao je ovoj akciji i utisci su pozitivni.

U sredu 2.3.2016. u biblioteci je održano školsko takmičenje mladih recitatora. Odziv učenika, pogotovu mlađih razreda, bio je izuzetan. I ove godine su bili zastupljeni stihovi dečjih omiljenih pesnika Ršumovića, Zmaja, Antića, Dučića. Prvo mesto u kategoriji mlađih razreda osvojila je Lena Imamović, učenica 4.razreda, koja je recitovala pesmu Vlade Stojiljkovića „Dugačka pseća pesma“. Posebnu pohvalu je dobila učenica drugog razreda Teodora Batić. Prvo mesto u kategoriji starijih razreda je osvojila Nevena Komadinić, učenica šestog razreda, recitujući stihove „Drhtave pesme“ Miroslava Antića. Pohvaljujemo mlade recitatore!

U drugom polugodištu školske 2015/16. godine došlo je do promena u organizacije rada škole. 

Zbog toga:

Posle velikog odmora u smeni posle podne, posle 16 časova, biće zatvoren ulaz za učenike iz školskog dvorišta, kao i tehnički ulaz škole. Biće otvoren samo glavni ulaz, na koji će učenici izlaziti i gde će roditelji učenika mlađih razreda dolaziti po decu.

2021 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved